Noč branja

IMG_1368Prespati v šoli? Nič boljšega….

Pohod z lučkami, sladke dobrote, druženje pozno v noč, branje najboljših knjig, joga, iskanje zaklada, pisanje v papajščini in še mnogo več smo doživeli na noči branja.

Učenci, ki smo lansko šolsko leto osvojili bralno značko,  smo se zbrali  v petek, 27. 1. 2017, v slovenski učilnici. Najprej nas je nagovorila naša knjižničarka Darja Lorenčič Lašič  in nam povedala, kako se bo  odvijal petkov  popoldan in noč, ki je bila pred nami.

Ob 17.30 so se pričele prve delavnice. Učenci smo bili razdeljeni v pet skupin in vsaka skupina je obiskala vseh pet delavnic. Učiteljica Maruša Voh je vodila jogo, učiteljica Julija Flogie kreativno pisanje, pri učiteljici Moniki Biderman in Jelki Napast smo poslikavali kozarce in pri učiteljici Andreji Cvetko te poslikane kozarce- lučke opremili z ročaji. Z obnovo in okraševanjem knjig smo se ukvarjali pri učiteljici Jasni Antolinc Vsaka delavnica je trajala eno uro. Ob 19.30 nas je pričakala slastna večerja. Ga. Janja  Plausteiner, vodja šolske prehrane in kuhar Janez Urnaut sta nam pripravila slastne pice. Po večerji smo opravili še tri delavnice.

Ob 23.00 smo se zbrali v jedilnici na »predpolnočni čajnici«. Vsak si je privoščil skodelico čaja, na mizah pa ni manjkalo sladkih dobrot, ki smo jih prinesli učenci sami. Ob 23.30 smo odšli na nočni pohod po Limbušu z lučkami, ki smo jih sami izdelali. Ko smo se vrnili, nas je čakalo pripravljanje ležišč in umivanje. Sledilo je druženje in branje pozno v noč.

Naslednji dan smo se zbudili ob 8.30, pozajtrkovali in pospravili učilnice, ki so bile za en dan naše spalnice. Spet smo se dobili v slovenski učilnici, zapisali svoje vtise, ga. knjižničarka pa nam je razdelila prislužena priznanja. Počasi so začeli po nas prihajati starši in tako se je končala naša noč branja, ki jo bomo ponovili čez dve leti. Verjameva, da se je vsem učencem, ki so noč preživeli v šoli, vtisnila v spomin.

 Katja in Gaja iz 7. b

(Skupno 383 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Aktualno. Zaznamek za trajno povezavo.