Kako smo obeležili mednarodni mesec šolskih knjižnic 2016?

Tretješolci so v mesecu oktobru obiskali splošno knjižnico Pekre, si ogledali knjižnico, jo primerjali s šolsko in prisluhnili pravljicam v knjižničnem prostoru. Pravljice je učencem  pripovedovala knjižničarka Suzana Slavič.

mesec_knjiznic_10

24 . oktobra 2016 je šolska knjižnica odprla vrata tudi v poznih popoldanskih urah. V tem času so bile aktivne učenke knjižničarskega krožka, ki so izposojale in svetovale mlajšim. V času »odprtih vrat knjižnice« je v šolo prišlo 11 otrok, ki so knjižnico doživeli na malo drugačen način. Veseli smo bili tudi staršev in učiteljev, ki so se aktivno vključili v knjižnično dogajanje.

mesec_knjiznic_3mesec_knjiznic_4mesec_knjiznic_5mesec_knjiznic_6mesec_knjiznic_7mesec_knjiznic_8mesec_knjiznic_9

Proti koncu meseca oktobra pa smo pripravili  razstavo z naslovom GROZLJIVO STRAŠLJIVO. Razstavili smo knjige s čarovniško vsebino in druge otroške in mladinske  grozljivke. Pri iskanju in postavitvi razstave so sodelovale učenke, ki obiskujejo knjižničarski krožek.

mesec_knjiznic_1mesec_knjiznic_2

Nekateri naši učenci  so se odzvali vabilu knjižničarke in napisali veliko sestavkov o naši šolski knjižnici. Izbirali so med naslovi – Naša Šolska knjižnica, Knjige so zbolele, Zgodilo se je v šolski knjižnici, Knjige praznujejo,…

Njihove prispevke si lahko preberete tukaj.

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Aktualno. Zaznamek za trajno povezavo.