Rastem s knjigo 2016/2017

V šolskem letu 2016/2017 že enajstič poteka projekt spodbujanja bralne kulture »Rastem s knjigo« OŠ 2016« – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu, ki ga izvaja Javna agencija za knjigo RS v sodelovanju s splošnimi knjižnicami in  slovenskimi osnovnimi šolami.

Cilji nacionalnega projekta so:

  • spodbujanje dostopnosti kakovostne in izvirne slovenske in mladinske literature;
  • promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja;
  • spodbujanje motivacije za branje pri šolarjih in njihovega obiskovanja splošnih knjižnic;
  • motivacija založnikov k večjemu vključevanju sodobnih slovenskih piscev v založniške programe za mladino

V projekt je vključena tudi naša šola. Učenci- sedmošolci so obiskali knjižnico Nova vas, kjer nam je prijazna knjižničarka predstavila knjižnico in številne dejavnosti, ki potekajo v knjižnici, učenci pa so z veseljem prisluhnili predstavitvi knjižnih novosti. Vsak sedmošolec pa je dobil v dar knjigo, za letošnje leto je izbrana knjiga pisatelja Vinka Möderndorferja  Kit na plaži.

kit_na_plaziSEDMOŠOLCI, ob knjigi vam želimo veliko bralnih užitkov!

Vinko Möderndorfer: Kit na plaži, Ljubljana, Mladinska knjiga, 2015

Zbirka: Odisej
Žanr: družbeni roman, družbeni roman (mladinski), problemski roman (mladinski)

Narodnost: slovenska književnost

Skrivnost vedno pride na dan

Kit na plaži je drugi roman za mladino slovenskega pisatelja, pesnika, dramatika, esejista, gledališkega, radijskega, filmskega in televizijskega režiserja Vinka Möderndorferja. Nika je najboljša učenka v razredu. Tekoče govori francosko, saj je na novo šolo prišla iz Francije. Hiti iz tečaja španščine na nemščino, od tam k uram klavirja, sabljanja in joge. Obkrožena je s prijatelji, malo je zaljubljena v sošolca, ki mu pomaga pri učenju. Nihče pa ne ve kje stanuje. Sošolcem se na poti iz šole izmika z novimi in novimi izgovori. Nika ima skrivnost. Doma mama hodi po novi dnevni sobi, ki ji reče salon, oblečena v črnino. Oče je zaposlen cele dneve. Nekega dne, ko pride domov, jo v dnevni sobi, čakajo na obisku sošolci. Skrivnost pride na dan in spremeni življenje vsem okrog nje.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Aktualno. Zaznamek za trajno povezavo.