Pisateljica Jasna Markuš in čaribaba Jurka Burka na obisku pri mladih bralcih

Učenci razredne stopnje so se v ponedeljek, 5. 2. 2018, udeležili prireditve ob slovenskem kulturnem prazniku. Mlade bralce je obiskala gospa Jasna Markuš, pisateljica knjig za otroke, ki so izšle v zbirki Jurka Burka in urednica založbe Pivec, gospa Zala Stanonik. Učenci so prisluhnili besedam pisateljice, ki je pripovedovala o tem, kako piše, kje dobiva ideje za pisanje,… V nadaljevanju je pisateljica predstavila tudi svoje književne junake in nas navdušila s kratkimi vsebinami svojih del. Gospa Zala Stanonik pa nam je povedala, kako nastane knjiga, kdo sodeluje pri nastajanju knjige  in kako pride ta do bralcev.

Za veliko presenečenja pa je poskrbela kar čaribaba Jurka sama, ki se je pripeljala na svoji metli naravnost v našo telovadnico in v naših učencih prepoznala kar nekaj čarovničkov in majhnih čarovnic.

Na prireditvi smo podelili tudi nagrade tistim učencem, ki so po mnenju komisije napisali najboljše zgodbe v okviru literarnega natečaja na temo Naš Limbuš. Prvošolci in drugošolci pa so prejeli priznanja za svoje likovne stvaritve.

Prireditev sta vodili Sara Svena Soršak in Neža Musil, učenki 6. a razreda.

Zapisala knjižničarka Darja Lorenčič Lašič

(Skupno 518 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Aktualno. Zaznamek za trajno povezavo.