Podelitev knjig prvim razredom

»Bibi, zakaj pa vodijo na hrib samo ene vrste poti?« je vprašal Gusti. »Kako to misliš, Gusti?« »Samo navzgoršnjice, Bibi,« je zasitnaril Gusti, »nikoli navzdolšnjice.« »Ko prideš na vrh, se navzgoršnjice spremenijo v navzdolšnjice, Gusti,« mu je pojasnila Bibi. »To je pri hribih najlepše.«

Tudi  najmlajši učenci so zakorakali med šolske klopi naše šole. To so učenci prvih razredov. In ni ga lepšega kot že v prvem mesecu dobiti knjižno darilo. Projekt  Zlata bralka/zlati bralec si že vrsto let prizadeva, da bi otroka takoj ob vstopu v šolo očaral z izvirno slovensko slikanico in ga z njo povabil v svet knjig in branja. Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS pri tem sodeluje z Javno agencijo za knjigo RS, s SVIZOM Slovenije ter s podjetjem HOFER, ki ta projekt podpira že osem let.

Letošnji prvčki so dobili knjigo z naslovom Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib (avtorica knjige je Ida Mlakar Črnič),  ki jih prijazno  vabi v svet branja.

Knjige jim je podelila knjižničarka, ki jih je spodbudila k branju zgodbice in rednemu obiskovanju šolske knjižnice, kjer jih čaka še toooooliko zanimivih knjig!

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Aktualno. Zaznamek za trajno povezavo.